Kurssit

Tapahtumat_paakuva

Producing Unique Movement with Passion & Personality!

KehoLataamo kutsuu mielenkiintoisia opettajia luomaan kanssaan erilaisia kursseja ja tapahtumia. Otamme vastaan myös toiveita ja ehdotuksia.

Seuraa tapahtumia täällä ja facebookissa: facebook.com/KehoLataamo

 

Uutta! Perhe ja aikuisten Asahi -ryhmät kuutena peräkkäisenä lauantaina
2.3.-6.4. 2019

Perhe Asahi -ryhmä klo 10.00-10.45

Aikuisten Asahi -ryhmä klo 11.00-11.45

Mikä Asahi?

Asahi on Suomessa kehitetty monipuolinen ja -tasoinen terveysliikuntamenetelmä, jonka yksinkertaiset liikkeet lisäävät liikkuvuutta ja vahvistavat lihasvoimaa ja tasapainoa. Liikkeet tehdään pakottamatta ja omaa kehoa kuunnellen. Asahissa korostetaan rentoutta, kehon hyvää pystylinjausta sekä hengityksen ja liikkeen yhteyttä. Pyrkimyksenä on tietoinen liike, mikä lisää kehon ja mielen rentoutta ja kokonaisvaltaista hyvää oloa. Asahin avulla voi opetella tunnistamaan kehon ja mielen jännityksiä ja oppia laukaisemaan näitä.

Asahi soveltuu hyvin kaikenikäisille ja -kuntoisille. Liikkeet on suunniteltu tarkoituksella niin yksinkertaisiksi, että kuka tahansa pystyy tekemään ne heti. Liikkeet tehdään paikallaan seisten ja tarvittaessa istuen, tai maaten.

Aikuisten Asahi -ryhmässä tutustutaan Asahin keskeisiin periaatteisiin ja opetellaan tietoista liikettä ja kehon sekä mielen rentouttamista. Ryhmässä harjoitellaan Asahin I. sarjan liikkeitä ja tehdään näitä tukevia harjoitteita. Tavoitteena on rennompi keho ja mieli ja kokonaisvaltainen hyvä olo.

Aikuisten Asahi -ryhmään ovat tervetulleita kaikki yli 18-vuotiaat. Aiempaa kokemusta Asahista ei tarvita. Ryhmään mahtuu 20 henkilöä. Minimi osallistujamäärä on viisi. Kurssin hinta on 90 euroa (sis. alv).

Perhe Asahi -ryhmässä tutustutaan Asahin keskeisiin periaatteisiin ja Asahin  I. sarjan liikkeisiin ryhmäläisten kokoonpano huomioiden. Tavoitteena on mahdollistaa perheenjäsenille yhteinen kehoa ja mieltä rentouttava tuokio, jonka jälkeen on mukavampi jatkaa päivän askareita.

Perhe Asahi -ryhmä on suunnattu pääasiassa 3-6-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen, mutta myös tätä vanhempien lasten osallistuminen on mahdollista. Yhden perheen maksimi osallistujamäärä on kaksi henkilöä, mutta kokoonpano perheen sisällä voi vaihdella. Osallistuminen ei edellytä  aiempaa kokemusta Asahista. Ryhmään mahtuu 20 henkilöä. Minimi osallistujamäärä on kymmenen. Kurssin hinta on 90 euroa (sis. alv).

Asahi -ryhmien vetäjänä toimii Asahi Health® -ohjaaja Jenni Häikiö (PsM).

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 25.2.2019 mennessä: jenni@jennihaikio.fi

Lisätietoa Asahista: https://www.asahi-terveysliikunta.fi/

 

 

Scaravelli jooga Solja

 

Scaravelli Jooga

Maanantaisin 14.1 – 18.2.2019 (Huom! Ei tuntia 28.1)
klo 17 – 18.30

Scaravellijooga juontaa juurensa hathajoogasta ja korostaa yksilöllistä joogaharjoitusta. Läsnäololla on suuri merkitys asanoissa, ja liikkeet tehdään hitaasti ja omaa kehoa kuunnellen. Scaravellijooga keskittyy selän rentouttamiseen ja vahvistamiseen. Se tapahtuu liikkeiden avulla (eteen-ja taaksetaivutukset, kierto- ja aaltomaiset selän liikkeet) sekä tuomalla selkään pituutta hengityksen avulla. Harjoitus on lempeä, mutta vahvistava. Scaravellijoogassa korostuvat hengitys, painovoima ja selkärangan vapauttaminen. Näiden avulla on mahdollista löytää luonteenomainen kehon linjaus, joka auttaa vapauttamaan kehoa jännityksistä. Scaravellijoogassa korostetaan paljon perusasentoja kuten istumista ja seisomista. Oikean linjauksen löytyessä vartalo kevenee ja selkäranka saa lisää pituutta. Tunti sopii kaikille.

Hinta: 100€ (sis. alv)

Ohjaaja: Solja Temmes

Solja löysi joogan jo nuorena. Jooga on ollut läsnä hänen elämässään jo kaksikymmentä vuotta. Soljan joogapolku alkoi hathajoogasta ja astangajoogasta. Vähitellen hän löysi myös iyengar-joogan, yinjoogan ja meditaation, jotka vahvistivat harjoitusten läsnäoloa. Sisäisen viisauden kuunteleminen toi Soljan Scaravellijoogan pariin, josta hän suoritti joogaohjaajakoulutuksen. Solja harjoittaa myös pranayamaa eli joogan hengitystekniikoita. Hengityksen avulla voidaan suoraan rauhoittaa hermostoa. Vuosien myötä hän on huomannut, että nämä ikivanhat tekniikat voivat nykymaailmassakin tuoda tasapainoa sekä vähentää stressiä. Solja korostaa opetuksessaan yksilöllisyyttä ja kuuntelemista. Kehomme ovat erilaisia ja siksi myös joogan tulisi vastata erilaisiin tarpeisiimme. Ilo ja nauru ovat myös isossa osassa Soljan tunneilla. Oma keho on hänelle suurin opettaja. Solja on ohjannut noin 10 vuoden ajan joogaa ja hänen kiinnostuksensa ihmiskehoa kohtaan sen kuin kasvaa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: soljatemmes@gmail.com

 

 

Astanga Jooga

Maanantaisin 21.1 – 25.3.2019
klo 19 – 20.30

Astanga joogassa hyvä harjoitus tuntuu ravitsevalta ja sen vaikutukset säteilevät positiivisesti harjoittelijan arkeen. Asanaharjoitus on kokemuksellinen ja konkreettinen tapa voimistaa kehoa, lisätä itsetuntemusta ja tutustua joogafilosofiaan. Astangaharjoituksessa hengitys, asennot ja liike yhdistyvät dynaamiseksi meditatiiviseksi sarjaksi, joka kehittää notkeutta, voimaa, itsetuntemusta ja keskittymiskykyä. Harjoittelemaan ovat lämpimästi tervetulleita kaikki joogasta kiinnostuneet. Harjoitus muokataan kullekin harjoittelijalle sopivaksi.

Ohjaaja: Tommi Rikkinen
Hinta: 160€ (sis.alv)

Lisätierdot ja ilmoittautuminen: trikkinen@gmail.com

 

 

Tanssiterapia

 

Tanssi- liiketerapiaryhmä

Ryhmä 1
Torstaisin 31.1.2019 alkaen, RYHMÄÄN MAHTUU VIELÄ!
klo 16 – 18

Ryhmä 2
Torstaisin 31.1.2019 alkaen
klo 18.15 – 20

Tanssi-liiketerapiaryhmässä psykoterapeuttinen työskentely yhdistyy kehollisuuteen, luovaan ilmaisuun ja liikkumisen nautintoon!

KehoLataamolla alkaa keväällä 2019 kaksi uutta tanssi-liiketerapiaryhmää. Hyödynnämme ryhmissä keskustelun ohella tanssi- ja liiketerapian ja mindfulnessin harjoituksia sekä erilaisia somaattisia menetelmiä itsetuntemuksen ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.
Ryhmien fokuksen kohteena olevat teemat määrittyvät osallistujien tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Luottamuksellisen ilmapiirin luomiseksi ryhmään ei alun jälkeen oteta uusia jäseniä.

Ryhmiä ohjaa tanssi-liiketerapeutti, tanssi- ja mindfulness-ohjaaja Hanna Aaltonen (Eino Roiha Instituutti, Jyväskylä ja Itä-Suomen liikuntaopisto, Joensuu).

Tanssi-liiketerapiaan osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta tanssista tai hyvää fyysistä kuntoa. Hengityskin on liikettä ja jokaisella on kyky omannäköiseensä luovaan ilmaisuun!

Ilmoittaudu: 041 4360110,
Hanna Aaltonen

T:mi Yhteystyö: yhteystyo@gmail.com

Lue lisää: www.yhteystyo.co

 


 

    

Hedvig

 Pilates

Tunneilla harjoitellaan versioita klassisen pilateksen mattoliikkeistä vahvistaen keskivartaloa, kehonhallintaa ja kannatusta. Ryhti paranee ja hapenottokyky tehostuu. Sekä aloittelijat, että pilatesta aiemmin harrastaneet, ovat tervetulleita. Ohjaan aina liikkeet perusteellisesti, ja haastetta löytyy varmasti kaikentasoisille. Tervetuloa mukaan!


Ryhmä 1
Sunnuntaisin 13.1.2019 alkaen
klo 10-11

Ryhmä 2
Sunnuntaisin 13.1.2019 alkaen
klo 11.15-12.15

Ohjaaja: Hedvig Lundsten, Physio & Pilates Trainer

Poissaoloja voi korvata järjestäjän muilla pilatestunneilla.

Lisätiedustelut ja ilmoittautuminen: hedvig.lundsten@gmail.com

www.pthedvig.wordpress.com

www.facebook.com/pthedvig/


Joogaa venäjäksi

Sunnuntaisin klo 15 – 16.45

Ohjaaja: Katja Juntura

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: ekaterina.juntura@mail.ru
p. 0400 397 341