Workshopit

Tapahtumat_paakuva

Producing Unique Movement with Passion & Personality!

KehoLataamo kutsuu mielenkiintoisia opettajia luomaan kanssaan erilaisia kursseja ja tapahtumia ja toimii myös erilaisten workshopien järjestäjänä. Otamme vastaan toiveita ja ehdotuksia!

Seuraa tapahtumia täällä ja facebookissa: facebook.com/KehoLataamo


JuuriJooga: Loitsupiiri

Perjantaina 25.9.2020
Klo 18.00 – 21.00

Mitä ovat loitsut ja ketä olivat niitä käyttäneet tietäjät? Miten sielu(t) liittyy loitsuihin? Tule tutustumaan itämerensuomalaiseen perinteeseen kiehtovien loitsujen ja sielukäsitysten kautta!

Tässä JuuriJoogan Loitsupiirissä kuulet itämerensuomalaisen perinteen sielukäsityksestä ja peilaat sitä omaan elämääsi, sinun sielukarttaasi, jonka pohjalta valmistat oman loitsusi palvelemaan tämänhetkistä elämäntilannettasi. Herättelemme kehollista loitsuamme joogalla ja lopuksi loitsimme tuoreet loitsut ilmoille yhteisessä rituaalissa. Ilta päättyy rumpumatkaan sekä yhteiseen jakamispiiriin.

Saat ennen tapahtumaa ennakkoharjoituksen, jonka avulla voit valmistautua Loitsupiiriin. Lisäksi saat tapahtuman yhteydessä eväitä loitsusi jatkokäyttöön.

Tapaaminen koostuu tiedollisesta osiosta eli tietohuisista, jossa ohjaaja kertoo loitsuista, loitsimisrituaaleista ja tietäjistä folkloristisesta (kansanperinteen tutkimus) näkökulmasta sekä kokemuksellisista sisällöistä (jooga- ja meditaatioharjoitukset, piirissä jakaminen jne).

Ilta muodostuu yhdessä valmistautumistehtävän sekä loitsimisen kanssa yhteiseksi rituaalikokonaisuudeksi, jonka eri harjoituksista saat vinkkejä myös omiin, itsesi näköisiin rituaaleihin, joita voit toteuttaa itsenäisesti tai vaikka ystävien kanssa.

Illan ohjelma:
18.00 Aloituspiiri, tietohuisia loitsuista sekä kansanperinteestä
19.00 Joogaharjoitus – kehollinen loitsu
20.00 Oman loitsun laatiminen, loitsurituaali ja rumpumatka

Piiri toteutuu minimissään viidellä ja mukaan mahtuu maksimissaan kahdeksan loitsijaa. Ilmoittaudu ma 21.9. mennessä.

Koska: Perjantaina 25.9.2020 klo 18.00 – 21.00
Ohjaaja: Lotta Leiwo
Hinta:
40€ sis. alv.
Hinta sisältää illan ohjaussisällöt, kirjallisen materiaalin sekä teetarjoilun + pientä naposteltavaa.
Ilmoittautuminen: Maksamalla osallistumismaksu Lotan Holvi-kaupassa TÄÄLLÄ.

Tapahtuma facebookissa>>
Lisätietoja: lottajooga.fi/juurijooga/


Luonto, Sielu, Mieli -päiväretriitti

Lauantaina 14.11.2020
Klo 10.00 – 17.00

”Metsä miulle mielen antoi,
Susi suuren ymmärryksen…”

Näin toteaa inkeriläinen loitsu vuodelta 1848. Miten luonto, sielu ja mieli kietoutuvat yhteen itämerensuomalaisessa perinteessä? Mitä ovat loitsut ja ketä olivat niitä käyttäneet tietäjät? Ja miten sielu(t) liittyy loitsuihin?

Tämän päiväretriitin aikana ruokimme niin omaa kehoa, sielua kuin mieltäkin. Opit itämerensuomalaisen perinteen sielukäsityksestä ja peilaat sitä omaan elämääsi. Teemme päivän aikana oman hyvinvoinnin sielukartan, jonka pohjalta valmistat oman loitsusi palvelemaan tämänhetkistä elämäntilannettasi. Lisäksi joogaamme ja sään salliessa vietämme aikaa myös ulkona lumoutuen luonnosta. Lopuksi loitsimme tuoreet loitsut ilmoille. Tapahtuma päättyy rumpumatkaan ja yhteiseen jakamispiiriin.

Saat ennen tapahtumaa ennakkoharjoituksen, jonka avulla voit valmistautua päivään. Sielukartan ja oman loitsun lisäksi saat tapahtuman yhteydessä eväitä loitsusi jatkokäyttöön ja runsaasti inspiraatiota marraskuun pimeyteen.

Koska:Lauantaina 14.11.2020 klo 10-17
Ohjaaja: Lotta Leiwo
Hinta: 85€ sis. alv.
Hinta sisältää päivän ohjaussisällöt, kirjalliset materiaalit sekä kahvin/teen + pientä naposteltavaa.
Lounas on omakustanteinen. KehoLataamon naapurissa sijaitsee useampi ravintola. Tilassa on käytössä pieni jääkaappi ja mikro omia eväitä varten.
Ilmoittautuminen: Maksamalla osallistumismaksu Lotan Holvi-kaupassa TÄÄLLÄ.

Ilmoittaudu viimeistään 6.11!

LUE LISÄÄ LottaJoogan nettisivuilta.

Autenttisen elämän oppitunnit 1.

perjantaina 30. lokakuuta klo 18 – 20, lauantaina 31. lokakuuta klo 11 – 18 ja sunnuntaina 1. marraskuuta klo 13 – 16

” Only the Truth of who You are, if realized, will set you free.” -Echart Tolle

Autenttisuus tarkoittaa sitä astetta, johon saakka ihminen elää linjassa oman totuutensa kanssa. Autenttisuus on valinta. Valinta olla aito oma itsensä. Valinta olla rehellinen. Valinta tulla nähdyksi. Tällä kurssilla tehdään mm. Tantra-joogaan ja erilaisiin kehotyöskentely metodeihin pohjautuvia harjoituksia, jotka auttavat sinua tulemaan tietoiseksi omista tunteistasi, ja varjoistasi, yksinkertaisesti; omasta totuudestasi. Harjoittelemme intiimissä ja turvallisessa ympäristössä, jossa jokainen voi harjoitella nähdyksi ja kuulluksi tulemista.

Kenelle: iällä, sukupuolella, harrastaneisuudella ei ole merkitystä. Se, mitä tämä kurssi vaatii, on vilpitön halu tutkia itseään, uskallusta astua omien mukavuusrajojen yli, heittäytymistä, luottamista ryhmään ja kunnioitusta muiden prosesseja kohtaan.

Tuttuja esimerkkejä ei-autenttisuudesta:

Työpaikka, josta et pidä, joka ei haasta tai kehitä, mutta pysyt siellä koska: a, b tai c. Parisuhde, joka ei tyydytä, mutta et uskalla siirtyä eteenpäin, koska a, b tai c. Sosiaalinen maski, joka estää sinua sanomasta asioita ääneen niin kuin todella haluaisit, mutta pelkäät nolatuksi ja hylätyksi tulemista, joten vaikenet ja myötäilet muita.

Voidakseen olla autenttinen on tunnettava itsensä. Tiedettävä, mitä arvostaa, mitä tarvitsee ja mitä haluaa, yhtä lailla tulee tietää mitkä ovat ne alitajuiset uskomukset, jotka estävät meitä saavuttamasta haluamaamme. Meidän on tiedostettava ja kohdattava oma varjomme, eli ne piirteet itsessä, jotka olemme kieltäneet sosiaalisen hyväksytyksi tulemisen nimissä. Nämä varjoaspektit usein projisoidaan muihin tai ne ryöpsähtävät esiin täysin puun takaa saaden aikaan hämmennystä ja pahoin vointia itsessä ja lähimmäisissä.

Meidän on kohdattava omat tunteemme ja erityisesti häpeämme, joka on suurin este autenttisuudellemme. Joku harjoitus saattaa sisältää kosketusta tai vapaaehtoista alastomuutta. Harjoitusten luonne ei ole seksuaalinen. Harjoitukset perustuvat vapaaehtoisuuteen.

Ohjelma: (oikeudet muutoksiin pidätetään)
Pe 18 – 20 Alkupiiri, kohtaaminen, kirjallista reflektiota

La 11 – 14 Somaattinen jooga harjoitus, intention asetus, nähdyksi tuleminen
14 – 14.45 tauko
14.45 – 18 Oman kehon tarina -Häpeän kohtaaminen ja muuntaminen. Tunne työskentelyä -Ei:n ilmaiseminen

Su 13 – 14 Lyhyt jooga/ meditaatio-harjoitus
14 – 15 Varjotyöskentelyä
15 – 16 Loppupiiri ja jakaminen

Lisätietoja kurssin ohjaajasta Saija Lentosesta TÄÄLTÄ
www.elamankehto.fi

Tapahtuma facebookissa >>

Ilmoittatuminen ja lisätiedot: saija@elamankehto.fi
Hinta: 200€

Ilmoittatumisen jälkeen varaat paikkasi maksamalla 80€ palauttamattoman etukäteismaksun. Mikäli kurssi perutaan minun, kurssipaikan omistajan tai jonkun muun kuin sinun aloitteestasi, saat varausmaksun takaisin kokonaisuudessaan.