Mirva Keski-Vähälä

ope_mirva

Mirva on sydämeltään taidekasvattaja ja perhetyöntekijä, sekä ammatiltaan tanssija, tanssin opettaja ja koreografi. Mirvalle liike on ihmisten kohtaamisen väline. Hänelle tanssi on elinvoima, joka auttaa ihmistä luomaan yhteyttä omaan itseen ja ympäröivään maailmaan. KehoLataamon omistajana Mirvan tavoitteena on ollut luoda yhteisöllinen tila, jossa liike voi toimia hyvinvointia tukevana ja ihmisten yhteenkuuluvuutta lisäävänä elementtinä. KehoLataamo on vuosien unelmoinnin tulos, joka jalostui kehoa, mieltä ja sydäntä lataavaksi tilaksi syksyllä 2016.

Mirva käyttää opetuksessaan taustaansa nykytanssista, tanssiterapiasta, body-mind-tekniikoista, somaattisesta liikkeestä, japanilaisesta Buto-tanssista, sekä Goetheanistisesta kuvataiteesta. Hän on yhdistänyt Buton Zen-filosofiaa nykytanssin liikekieleen vuodesta 2000. Mirva haluaa opetuksessaan edistää luonnon ja ihmisyyden kunnioittamisen kulttuuria. Opettajana Mirva arvostaa jokaisen omaa kehollisuutta ja kannustaa henkilökohtaisen ilmaisutavan löytämiseen. Hän haluaa työllään madaltaa kynnystä siihen kuka voi, saa ja osaa tanssia.

Mirva on toiminut tanssitaiteen lisäksi perhetyöntekijänä ja varhaiskasvattajana Oulunkylän seurakunnalla 2014 – 2020 ja Me-säätiöllä vuodesta 2020 kohdaten työssään erilaisia perheitä tanssin, musiikin ja moniaistisen taiteen kautta. Mirva on toiminut lapsiasiavaltuutettuna antaen äänen kaikkein pienimmille; lapsille ja lapsiperheille kaikessa heihin kohdistuvassa päätöksenteossa.

Mirva on valmistunut tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopistosta vuonna 2007. Lisäksi hän on opiskellut mm. sosionomin ja tanssiterapian opintoja Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulussa, kuvataiteita Snellmann-korkeakoulussa ja kouluttautunut lukuisilla kursseilla ulkomaisten ja suomalaisten koreografien, kuten Tero Saarisen, Saburo Teshigawaran,  Yumiko Yoshikan ja Andew Morrishin johdolla. Hän on lisäksi kouluttautunut Ayurvediseksi Joogahierojaksi Ayurvedic Yoga Institute`ssa vuosina 2015 ja 2016 sekä Embodied Mama- joogaohjaajaksi 2017.

Mirva on ohjannut tanssia ja kuvataiteita laajasti erilaisille ryhmille vuodesta 2002, mukaan lukien erityisryhmät, mielenterveyskuntoutujat ja vaikeavammaisten ryhmät. Hän on opettanut tanssin ja kuvataiteen leirejä aikuisille ja lapsille mm. Taidekeskus Annantalolla ja Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurorassa, sekä tanssia eri puolilla Suomea. Mirvan työn avainsanoja ovat tanssitaidelähtöinen perheohjaus, luontoyhteyden vahvistaminen ja yhteisöllisyys.